Fluisterconcert bij Neef Louis, Amsterdam

Tussen de designmeubels en het publiek viel zij niet meteen op. Nikki Kröder exposeerde haar fashiondesign tijdens het Fluisterconcert. Fascinerend is de kleding die zij heeft ontworpen met lampenkap en licht. Een mooie kruising tussen beeldende kunst en fashiondesign. Beeldende kunst, omdat draagbaarheid van haar creatie niet het uitgangspunt is. Het is een nieuw licht op kleding, waarmee je op een barkruk nog wel relaxed kunt luisteren naar de diverse muziekstijlen in de hallen van Neef Louis. Dezelfde lampen stonden in de stellingen achter de modellen en dit maakte de kleding tot komisch omhulsel. Mogelijk gaat zij het concept verder uitwerken.

Het eerste optreden was van Jaap Boots met zijn knoestenblues. Hij zong uit volle borst het nummer “kutwijf” , niet meteen een fluisterlied voor mijn vrouwelijk gehoor. Met zijn akoestisch guitaar en mondharmonica liet hij nog een aantal nummers horen op het podium tussen diverse lampen en een kleurig decor. Een daverend applaus kreeg Jaap van het publiek, van jong en oud.

Marlies Somers begeleid  door Monir Goran op Arabische ud-guitaar. Zij zong een aantal liedjes afgewisseld met het declameren van gedichten die zij schreef. De liefde, gefluisterd en gezongen was een hoofdthema in haar optreden.

Zij  gingen vooraf aan de Space Cowboys met Jeffrey Bruinsma viool & Brice Soniano contrabas. Een klassieke combinatie, die de tijd verder
terug deed gaan dan de hen omringende lampen en designmeubels. Mooie solo’s die het gehoor streelden en het publiek fascinerend deed luisteren en kijken.

Joy Wielkens zong, met haar prachtige volle stem begeleid door de guitarist Vladimir Spisiak de meest uiteenlopende liederen. Haar gevoel licht op haar tong en haar optreden was zo mooi, hartverwarmend.  Na een daverend applaus werd het diner opgediend door ‘Waargenoegen’ en konden we nagenieten van een gevarieerd concert, terwijl het buiten een miezerige zaterdag bleek te zijn geweest op 28 mei 2011.                                 fotografie: Grard Koning

Over impressionsofart

teacher, photografer
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s